Valpolicella Superiore Col de la Bastia DOC
Kategorie: | Fattori |
---|
Odrůdy: 65% Corvina, 15% Corvinone + 10% Rondinella + 10% jiné odrůdy
Vinice: 12 hektarů v Bastii, přesně v údolí mezi Val d’Alpone a Val d’Illasi. Břidlicová hlína - subalkalinová půda, je tvořena na široké náhorní plošině s mírnými svahy, vznikajícími změnami vápencových útvarů, zejména bílých a červených šupin. Sopka (čedič) neexistuje. Nadmořská výška: 450 m / nad mořem.
Věk révy: Nová výsadba a stará 20-35 let
Vinice na hektar: 5200
Produkce: 60 - 70 hl / ha
Sklizeň: Ručně sbírané během posledních dvou týdnů v září
Zrání a fermentace: Ripasso je tradiční metoda, při které se víno Valpolicella znovu maceruje na výlisky ze sušených hroznů Amarone. Víno zrálo v sudech 500/1000 lt dub po dobu 18 měsíců.
Na první pohled: Rubínově červená barva
Na nose: Červené malé lesní plody
Na patře: Náznaky čerstvého červeného malého lesního ovoce. Měkký a vyvážený tanin.
Provozní teplota: 16-18 ° C
alkohol 13%