Valpolicella Superiore Col de la Bastia DOC

Skladem
Kód: 259
350 Kč
Kategorie: Fattori

Odrůdy: 65% Corvina, 15% Corvinone + 10% Rondinella + 10% jiné odrůdy

Vinice: 12 hektarů v Bastii, přesně v údolí mezi Val d’Alpone a Val d’Illasi. Břidlicová hlína - subalkalinová půda, je tvořena na široké náhorní plošině s mírnými svahy, vznikajícími změnami vápencových útvarů, zejména bílých a červených šupin. Sopka (čedič) neexistuje. Nadmořská výška: 450 m / nad mořem.

Věk révy: Nová výsadba a stará 20-35 let

Vinice na hektar: 5200

Produkce: 60 - 70 hl / ha

Sklizeň: Ručně sbírané během posledních dvou týdnů v září

Zrání a fermentace: Ripasso je tradiční metoda, při které se víno Valpolicella znovu maceruje na výlisky ze sušených hroznů Amarone. Víno zrálo v sudech 500/1000 lt dub po dobu 18 měsíců.

Na první pohled: Rubínově červená barva

Na nose: Červené malé lesní plody

Na patře: Náznaky čerstvého červeného malého lesního ovoce. Měkký a vyvážený tanin.

Provozní teplota: 16-18 ° C

alkohol 13%

 

Zpět do obchodu