Valpolicella Ripasso DOC
Kategorie: | Corte Lenguin |
---|
Nadmořská výška
150-250 m A.S.L.
Terén
Křídově křídlovitý terén.
Vinice
Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
Sklizeň
Ručně sbírané v říjnu.
Vinifikace
Ripasso se získává doporučením v kalech Amaronu po dobu 20–25 dnů.
Upřesnění
Opečené dřevěné a dubové sudy.
Organoleptické vlastnosti
Zářivá a plně rubínově červená reflexní barva. Intenzivní, ovocná s tóny třešní, borůvek třešní amareno, koření a lékořice. Suchá, teplá a jemná chuť, elegantní třísloviny, velmi perzistentní.
Teplota
18 ° C
Porce
Vynikající s pečeným nebo grilovaným červeným masem a zralými středně tučnými sýry.
Alkohol
13,5% obj.