Rosso di Montalcino DOC
Kategorie: | Tenuta La Fuga |
---|
ZEMĚ
Oblast produkce: z hroznů pocházejících z vinic
pěstované na našem statku se stejným názvem, jihozápadně od
Montalcino, na historické straně Camigliano.
Nadmořská výška: přibližně 350 MASL
HROZNA
Réva: Sangiovese odrůdové víno
Hustota výsadby: 4 500 - 5 000 vinic na hektar
Produkce na hektar: v průměru 6 / 6,5 tuny hroznů
Výtěžek z vína z hroznů: 70%
VE VINAŘSTVÍ
Vinifikace: Alkoholické kvašení v kádích z nerezové oceli při a
řízená teplota 26 ° / 28 ° C. Macerace na kůži pro
asi 12 dní
Stárnutí: 1 rok, z toho 6 měsíců ve sudech ze slavonského dubu 30/40 hl
Zrání lahví: minimálně 2 měsíce
VÍNO
Ochutnávka: Velmi tradiční barva; jeho vůně čerstvého a křupavého ovoce
připomenout divoké třešně a jsou podporovány pikantní a mírně
alkoholické nuance. Na patře je elegantní a slané, živé
minerální tóny, dobře vyvažující jeho měkkost.
U stolu: V naší „Villa di Nozzole“ bychom ji rádi spojili s „Pici“
s holubím ragú
První sklizeň: 2002
Skladovatelnost: až 5 let
Zajímavost: Naše společnost se rozhodla vyrobit toto víno z jednoho
část hroznů určených k produkci Brunella
alkohol 14%