Brunello di Montalcino DOCG
Kategorie: | Tenuta La Fuga |
---|
ZEMĚ
Oblast produkce:: vyrobená z hroznů pocházejících z vinic
pěstované na našem statku se stejným názvem, jihozápadně od
Montalcino, na historické straně Camigliano.
Nadmořská výška: přibližně 350 MASL
HROZNA
Réva: Sangiovese odrůdové víno
Hustota výsadby: 4 000 - 5 500 vinic na hektar
Produkce na hektar: v průměru 6 / 6,5 tuny hroznů
Výtěžek z vína z hroznů: 68%
VE VINAŘSTVÍ
Vinifikace: v sudech z nerezové oceli při kontrolované teplotě
28 ° C. Macerace na kůži asi 20 dní
Stárnutí: 4 roky, z toho nejméně 24 měsíců ve slavonském dubu o objemu 25 hl
sudy
Stárnutí lahví: 12 měsíců
VÍNO
Ochutnávka: Třída a osobnost Brunella di Montalcina jsou
již je patrné na nose, s velmi složitými vůněmi
jemně - přesto neúnavně - vystupují a množí se. Na
patro toto víno je vyvážené, strohé a silné, s velmi
vytrvalý závěr a aristokratické třísloviny
U stolu: U naší „Villa di Nozzole“ to rádi spojíme s kachnou
vařené s vepřovým masem se semeny divokého fenyklu
První sklizeň: 1996
Skladovatelnost: až 30 let
Zajímavý fakt: Brunello La Fuga vždy stárl v made in
Itálie 25-hl slavonské dubové sudy
alkohol 12,5%