Barbaresco DOCG Rabajá
Kategorie: | Cascina Luisin |
---|
Průměrný věk produktivních vinic: 45 let.
Expozice: Jihozápad.
Comune: Barbaresco (Rabajà).
Nadmořská výška: 310 m
Metoda pěstování: Tradiční Guyot.
Výnos z hroznů: 40 kvintálů na hektar.
Odrůda: 100% Nebbiolo.
Datum sklizně: v polovině října.
Vinifikace a fermentace: přibližně 40 dní
v cementových cisternách. Prvních 8 dní s častým stáčením
pro silnou extrakci.
Během zbývajících dnů víno jemně spočívá
optimální extrakce ušlechtilých taninů, která je důležitá
pro dobrý vývoj a stárnutí. Malolaktický
kvašení a zrání ve 30 hl Slavonian
dřevěné sudy zajišťující strukturu, eleganci a
vlastnosti Nebbiolo strohost.
Stárnutí: 30 měsíců v lahvích
alkohol 14%